2011. gada 26. novembris
Trīskāršās šokolādes mafini
Gustavs tā arī nevienu piparkūku mafinu neapēda, bet vairākas dienas no vietas lūdzās, lai pagatavoju šokolādes mafinus. Man, savukārt, gribējās izmēģināt kaut ko jaunu, tādēļ izvēlējos jaunu šokolādes mafinu recepti, ko atradu grāmatā "Chocolate: Over 100 Temptingly-Tasty Dishes". Tie tiek saukti par trīskāršās šokolādes mafiniem, jo tiek izmantots nesaldināts kakao pulveris un divu veidu šokolādes gabaliņi.
Lai pagatavotu 12 mafinus, bija nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
1 3/4 krūzes miltu,
1/3 krūzes nesaldināta kakao pulvera,
2 tējkarotes cepamā pulvera,
1/2 tējkarotes sodas,
1/2 krūzes pussaldās šokolādes gabaliņu,
1/2 krūzes baltās šokolādes gabaliņu,
2 lielas olas,
1 1/4 krūzes skābā krējuma,
6 ēdamkarotes brūnā cukura,
6 ēdamkarotes sviesta.
Pagatavošana
Lielā bļodā izsijā miltus, kuros ir iemaisīts kakao pulveris, cepamais pulveris un soda. Pievieno pussaldās un baltās šokolādes gabaliņus. Citā bļodā sakuļ olas, krējumu, cukuru un sviestu. Kārtīgi samaisa. Šķidro masu pievieno sausajai un atkal samaisa. Mīklu iepilda formiņās un cep iesildītā krāsnī 400 F / 200 C temperatūrā 20 minūtes.
Pirmajā reizē man saimniecībā nebija pietiekoši daudz krējuma, tādēļ to aizstāju ar kefīru - mīkla sanāca pašķidra un šokolādes gabaliņi nogrima mafinu lejasdaļā. Mafinu virskārta bija sausa un mazāk salda, bet šokolādes gabaliņu daļa - ļoti garšīga un sulīga. Ja beigas labas, viss labs. Tomēr nākajamā dienā mēģināju vēlreiz.
Otrajā reizē cepu ar krējumu - mīkla izdevās daudz biezāka un šokolādes gabaliņi cepšanas laikā pat "uzstūmās" pašā mafinu augšpusē. Garšoja lieliski un par mafinu sausumu šoreiz nu gan nebija jāsūdzas - katrs kumoss bija vienlīdz sulīgs. Varbūt arī tādēļ, ka šoreiz lietoju lielāka izmēra šokolādes gabaliņus?
Gustavam patika, bet viņš tomēr labāk tiek galā ar sausākiem mafiniem. Tagad man ir pilna māja ar pusēstiem. Esmu jau izdomājusi nākamreiz izmēģināt kafijas mafinus - recepte ir atrasta, bet līdz tiem vēl jānogaida. Bērni tādus ēst nevarēs, un es takš arī negribu kā tāds mafins apvelties. ;)
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru