2011. gada 17. novembris
Ātra un vienkārša ābolkūka
Šī ābolkūka man ir ļoti mīļa jau no "Latvijas laikiem". Gustavam labāk garšo maliņas, bet man - sulīgā daļa ar āboliem. Viss ir vienkāršās mērvienībās - viegli iegaumēt un nekas nav jāsver.
Sastāvdaļas
2 lielas vai 3 vidējas olas,
1 glāze cukura,
2 glāzes miltu,
naža gals sodas,
1 glāze kefīra,
2 - 3 āboli,
kanēlis ar cukuru,
2 ēdamkarotes krējuma.
Pagatavošana
Olas un cukuru sakuļ ar mikseri, pievieno izsijātus miltus, kuros iejaukta soda. Visu samaisa ar mikseri, pievieno glāzi kefīra, atkala samaisa. Lej uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek virsū nomizotas ābolu šķēlītes, pārkaisa ar kanēli, kas sajaukts ar cukuru. Cep iesildītā cepeškrāsnī 220 C temperatūrā 18 - 20 minūtes, neverot krāsni vaļā. Tad izņem un apsmērē ar krējumu, kas (nelielā kafijas krūzītē vai kur citur) sajaukts ar cukuru un kanēli. Liek atpakaļ krāsnī uz 3 - 5 minūtēm.
Garšo fantastiski! Jo vairāk ābolu, jo sulīgāk. Arī kraukšķīgās maliņas ir ļoti garšīgas! Labi, ka kefīru tagad var nopirkt ne tikai Braitonbīčā, bet arī Manhetenā un pat netālu no mūsu mājām Bruklinā. Grūtāk ir atrast ķimikāliju neskartus ābolus, bet nu jau šur tur pārdod arī tos. Tad nu varēsim cept biežāk!
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru