Gustavs ir liels šokolādes mīļotājs, tad nu izdomājām cept šokolādes keksus, ko viņš sauc par mafiniem (muffins). Recepšu grāmatā "Best Ever Baking: A Collection of Over 100 Essential Recipes" atradu mazliet nestandarta recepti - šokolādes mafini ar maltajiem smaržīgajiem pipariem. Nu ko - izmēģinājām.
Lai pagatavotu 12 standarta mafinus, bija nepieciešamas šādas sastāvdaļas.
3 1/2 oz / 100 g sviesta,
5 oz / 150 g / 3/4 krūzes smalka cukura,
4 oz / 115 g / 1/2 krūzes brūnā cukura,
2 lielas olas,
5 fl oz / 150 ml / 2/3 krūzes skābā krējuma,
5 ēdamkarotes piena,
9 oz / 250 g / 1 3/4 krūzes miltu,
1 tējkarote sodas,
2 ēdamkarotes nesaldināta kakao,
1 tējkarote malto smaržīgo piparu (allspice),
7 oz / 200 g / 1 krūze pussaldo šokolādes gabaliņu (semisweet chocolate chips).
Pagatavošana.
Sakuļ sviestu ar cukuru un brūno cukuru. Pievieno olas, skābo krējumu un pienu. Kārtīgi sakuļ. Citā bļodā izsijā miltus, pievieno sodu, kakao un maltos saldos piparus. To visu pievieno šķidrajai masai. Pievieno šokolādes gabaliņus un kārtīgi samaisa. Salej masu 12 formiņās. Cep iesildītā krāsnī 375 F / 190 C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
Teikšu, ka sanāca ļoti labi. Gustavs ēda vairākas dienas no vietas un, man par brīnumu, nemaz nesūdzējās, ka klāt ir likti pipari. Garšoja vienlīdz labi gan pirmajā, gan arī nākamajās dienās. Tikai sanāca mazliet par sausu - varbūt tāpēc, ka lietoju olas no bioloģiskās saimniecības un viņu lielās nav tik lielas kā parastās olas. Priecājos, ka šajā receptē ir Amerikā tik maz lietotais krējums - tas man atgādināja mājas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru