2011. gada 7. novembris

Šokolādes mafini ar piparmētru garšu




Uz Helovīnu, protams, atkal tika pasūtīti šokolādes mafini. Pārmaiņas pēc, šoreiz izmēģinājām mafinus ar piparmētru garšu. Recepti atradu mājās lapā www.wilton.com. Gustavs aktīvi piedalījās gan mīklas pagatavošanā, gan arī mafinu dekorēšanā.

24 standarta mafiniem bija nepieciešamas šādas sastāvdaļas.

2 krūzes / 12 oz pussaldo šokolādes gabaliņu,
3/4 krūzes / 1 1/2 stieņi (sticks) sviesta vai margarīna (mēs lietojām sviestu),
1 1/2 krūzes cukura,
3 olas,
1 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta,
1/2 tējkarotes piparmētru ekstrakta,
2 1/2 krūzes miltu,
1 tējkarote sodas,
1/2 tējkarotes sāls,
1 1/2 krūzes ūdens.

Pagatavošana.

Ūdens peldē izkausē sviestu un 1 krūzi šokolādes gabaliņu. Maisa, līdz šokolāde ir pilnībā izkususi. Pārlej bļodā un pievieno cukuru. Kārtīgi sakuļ. Pa vienai pievieno olas, sakuļ. Pievieno vaniļas un piparmētru ekstraktus. Iesijā 1/2 krūzes miltu, sodu, sāli. Kārtīgi samaisa. Pievieno atlikušos miltus un ūdeni, samaisa. Iecilā atlikušos šokolādes gabaliņus. Mīklu salej formiņās un cep iesildītā krāsnī 350 F temperatūrā 20 - 25 minūtes.

Gustavam ļoti garšoja. Pat Ludvigs nočiepa brālim mazu gabaliņu. Sausi nebija. Cepšanas laikā visa māja smaržoja pēc piparmētrām un radīja svētku noskaņu. Nākošajā dienā gan vairs nesmaržoja, bet garšoja joprojām labi. Šiem mafiniem, droši vien piparmētru ekstrakta dēļ, veidojas tāda kā spīdīga glazūra. Man sanāca cept ilgāk - kādas 30 minūtes. Varbūt krāsns vēl nebija pietiekoši iesilusi, bet varbūt tāpēc, ka cepu 2 pannas vienlaicīgi (vienu blakus otrai). Diemžēl šī recepte man ir tikai amerikāņu mērvienībās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru