2011. gada 12. novembris

Ātri un vienkārši auzu pārslu cepumi



Auzu cepumi ir vieni no maniem mīļākajiem cepumiem jau kopš bērnības. Arī abiem puikām garšo. Recepti atradu mājas lapā http://www.receptes.lv. Šo izvēlējos tādēļ, ka mērvienības bija izteiktas glāzēs un nebija jālieto pārlieku daudz cukura.

Vienai pannai cepumu ir nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

2 glāzes / 400 ml auzu pārslu,
150 g sviesta,
1 ola,
pusglāze / 100 ml cukura,
pusglāze / 100 ml miltu.

Pagatavošana

Auzu pārslas, pa laikam apmaisot, apgrauzdē uz pannas zeltaini brūnas. Olu sakuļ ar cukuru un sviestu. Citā bļodā apgrauzdētās auzu pārslas samaisa ar izsijātiem miltiem, tad pārber šķidrajā masā un samaisa. Masu ar karoti liek uz pannas nelielās kaudzītēs (par šķidrajām maliņām nevajag satraukties - tās cepšanas laikā sacietēs). Iesildītā krāsnī cep 180 C / 350 F temperatūrā zeltaini brūnus aptuveni 20 minūtes.

Tikko izņemti no krāsns, cepumi būs vēl nedaudz mīksti. Arī par to nevajag satraukties - atdziestot "nogatavosies" un nebūs ne par cietu, ne mīkstu.

Šī recepte man patīk arī tādēļ, ka nav jālieto mikseris - viss notiek bez trokšņa un var gatavot, kamēr kāds no mazajiem guļ. Garšo lieliski un pāri nepaliek!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru