Vakar kārtējo reizi izmēģināju jaunu mafinu recepti no www.wilton.com. Man ļoti garšo piparkūkas, Gustavam arī, tad nu izvēlējos mafinus ar piparkūku garšu. Recepte šķita daudzsološa, bet mazliet dīvaina.
Lai pagatavotu 12 standarta mafinus, bija nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
2 1/4 krūzes miltu,
1/2 krūze cukura,
1 ēdamkarote cepamā pulvera,
1/2 tējkarote kanēļa,
1/2 tējkarote malta ingvera,
1/4 tējkarote maltu krustnagliņu,
1/2 tējkarote sāls,
2 olas,
3/4 krūzes piena,
1 tējkarote vaniļas ekstrakta,
1/3 krūzes sviesta.
Pagatavošana
Lielā bļodā izsijātos miltos iejauc cukuru, cepamo pulveri, kanēli, ingveru, krustnagliņas un sāli. Citā bļodā sakuļ olas ar pienu, vaniļu un sviestu. Šķidro masu pievieno sausajai un samaisa. Salej formiņās un cep iesildītā krāsnī 325 F temperatūrā 18 - 20 minūtes.
Šķiet, ka receptē ir par daudz cepamā pulvera. Man vispār labāk patīk lietot sodu, jo cepamā pulvera sastāvā taču ir dažādas ķimikālijas. Citu reizi droši vien cepamā pulvera vietā likšu kādu pustējkaroti vai pat mazāk sodas. Likās dīvaini arī, ka cukuru nevis sakuļ ar olām, bet gan iemaisa miltos.
Pirmajā dienā mafiniem "sitās cauri" cepamā pulvera garša, bet otrajā dienā garšoja lieliski - bija jūtama kārtīga piparkūku garšvielu buķete. Šie mafini man gan šķiet par sausu. Noteikti ir jādzer klāt kafija, piens vai kas cits. Labi garšo arī, ja virsū uzsmērē persiku vai aprikožu ievārijumu. Droši vien var mēģināt arī kādu citu.
Gustavs protams gribēja, lai klāt būtu šokolāde - izdekorēju viņam ar "Nutellas" smēriņu un zivtiņcepumu. Dekorējumu viņš apēda, bet pašu mafinu gan ne. Tagad man te vienai ar tiem ir jātiek galā, toties varu eksperimentēt ar piedevām un labi, ka šajos mafinos nav pārāk daudz cukura. Tādi mammu mafini sanāk...
P.S. Trešajā dienā garšoja pat vēl labāk! Kārtīgs asumiņš! Mmmm!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru