2011. gada 31. decembris

Amerikāņu cukurcepumi



Tuvojoties Ziemassvētkiem, izcepu tradicionālos amerikāņu cukurcepumus. Gustavs jau sen lūdzās, ka gribot dažādu formu cepumus. Abi kopīgi nopirkām mīklas rulli un formiņas, bet cepu gan bez asistentiem, jo tādus cepumus gatavoju pirmo reizi un pati vēl tikai mācījos, kā tā lieta darāma.

Bija nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

1 krūze (2 stieņi) nesālīta sviesta,
1 1/2 krūzes cukura,
1 ola,
1 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta,
1/2 tējkarote mandeļu ekstrakta,
2 3/4 krūzes miltu,
2 tējkarotes cepamā pulvera,
1 tējkarote sāls.

Pagatavošana

Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno olu un ekstraktus. Citā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli. Miltaino masu pakāpeniski pievieno šķidrajai un samaisa. Neatvēsinātu mīklu sadala divās daļās, izrullē uz miltainas virsmas un ar formiņām izspiež cepumus. Cep iesildītā krāsnī 400 F temperatūrā aptuveni 9 - 11 minūtes.

Brīnījos, ka receptē bija norādīts, lai mīklu neatvēsina. Īsti nezināju, kā lai negatavos cepumus pārceļ no galda uz pannu, tādēļ mīklu izrullēju uz sviestpapīra, ar formiņām izspiedu cepumus, noņēmu liekos mīklas gabaliņus un negatavos cepumus ar visu sviestpapīru pārcēlu uz pannu un cepu. (Pieredzējušas mājsaimnieces droši vien par tādiem gājieniem smietos.)

Sanāca liela noņemšanās, bet garšoja lieliski. Man gan neilgi pēc izcepšanas tie šķita par saldu, bet vēlāk tādas sajūtas vairs nebija. Citi gan ne brīdi nesūdzējās, - kā jau sen bija zināms, iebildes pret cukuru šajās mājās ir tikai man. Cepumus ēda ne tikai omīte un puikas, bet arī saimnieks un ne vienu vien - pat pēdējo! Nu kārtīga pārtikas revolūcija!

Vēl tikai jāsadūšojas izcept piparkūkas...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru