2011. gada 18. decembris

Šokolādes mafini bez šokolādes gabaliņiem



Šoreiz izmēģināju mafinus, kuru pagatavošanā nebija nepieciešami šokolādes gabaliņi. Recepti atradu plaši pazīstamās ASV kulināres un biznesmenes Martas Stjuartes mājas lapā www.marthastewart.com.

12 mafiniem bija nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

3/4 krūzes nesaldināta kakao pulvera,
3/4 krūzes miltu,
1/2 tējkarotes cepamā pulvera,
1/4 tējkarotes sāls,
3/4 krūzes nesālīta sviesta,
1 krūze cukura,
3 lielas olas,
1 tējkarote vaniļas ekstrakta,
1/2 krūzes skābā krējuma.

Pagatavošana

Bļodā izsijā kakao, miltus, cepamo pulveri un sāli. Citā bļodā sakuļ sviestu ar cukuru. Šķidrajai masai pa vienai pievieno un sakuļ olas, tad pievieno vaniļas ekstraktu un sakuļ. Pusi miltainās masas pievieno šķidrajai masai un sakuļ ar mikseri, tad šķidrajai masai pievieno krējumu, sakuļ, pievieno atlikušo miltaino masu un atkal sakuļ. Mīklu salej formiņās un cep iesildītā krāsnī 350 F temperatūrā 20 - 25 minūtes.

Šie mafini pēc garšas un struktūras nemaz neatgādināja keksus. Tās bija kā bagātīgas šokolādes kūciņas un garšoja daudz labāk, nekā izskatījās. Keksi parasti ir gaisīgi, ar tādiem kā burbuļiem, bet šie mafini gan pēc izskata, gan arī pēc garšas bija ļoti koncentrēti - izskatījās salīdzinoši maziņi, no formiņām īpaši ārā nekāpa.

Lai gan tie bija šokolādes mafini, Gustavs nogaršoja tikai vienu. Atkal kārtējie mammu mafini sanāca. Ja tādi tiktu gatavoti svinībām, droši vien būtu nepieciešams dekorēt, jo kūciņas tiešām izskatās salīdzinoši necilas un turklāt vēl papīra lejasdaļa paliek mikla (droši vien no sviesta vai cukura). Tā sacīt jāsaka, par prezentāciju ir jādomā, vai arī jādalās tikai ar labiem draugiem.

Starp citu, man ļoti patika mīklas struktūra (kā amerikāņi saka: texture). Dažiem mafiniem mīkla ir šķidra un viegli lejama, citiem bieza un smaga, bet šiem tāda samtaini tumīga - varētu kaut visu dienu tādu maisīt, bet tad līdz mafiniem mēs nemaz netiktu! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru