2012. gada 31. jūlijs

Šokolādes cepumi ar auzu pārslām un šokolādes gabaliņiem



Grāmatā "Best Ever Desserts: A Collection of Over 100 Essential Recipes" atradu cepumu recepti, kas ļoti labi piestāv nesen izmēģinātajiem mafiniem un garšo lieliski!



20 cepumu pagatavošanai bija nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

4 oz / 115 g nesālīta sviesta,
4 oz / 115 g / 1/2 krūze gaiši brūna cukura,
1 ola,
4 oz / 115 g / 2/3 krūzes auzu pārslu,
1 ēdamkarote piena,
1 tējkarote vaniļas ekstrakta,
4 1/2 oz / 130 g / 1 krūze miltu,
1 ēdamkarote nesaldināta kakao,
1/2 tējkarotes cepamā pulvera,
6 oz / 175 g rūgtenas (bittersweet) šokolādes gabaliņu,
6 oz / 175 g piena šokolādes gabaliņu.

Pagatavošana

Sviestu un cukuru sakuļ bļodā ar koka karoti. Pievieno sakultu olu, auzu pārslas, pienu un vaniļas ekstraktu. Iesijā miltus, kakao un cepamo pulveri un samaisa. Pievieno šokolādes gabaliņus. Ar deserta karoti sadala mīklu uz ar sviestu ieziestas cepamās pannas un cep iesildītā krāsnī 350 F / 180 C temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

Cepumi ir ļoti garšīgi, bet daudz tādus ieēst nevar, jo tie ne tikai garšas ziņā, bet noteikti arī kaloriju ziņā ir ļoti bagātīgi. Patika arī auzu pārslu "piešprice". Gatavojot mīklu, šķita, ka cepumi neturēsies kopā, jo ļoti liela mīklas daļa sastāvēja no šokolādes gabaliņiem, bet izcepti un atdzisuši tie bija stingri, kā jau cepumiem pienākas. Tomēr glabāju šos cepumus ledusskapī, jo dienas mums ir karstas un šokolāde kūst.

Vienmēr nobrīnos, ja receptē tiek prasīta viena ēdamkarote piena. Amerikāņu recepšu grāmatās to esmu redzējusi jau vairākas reizes. Intereresanti, ko tik mazs piena daudzums var mainīt? Varbūt tas ir nepieciešams kādai pārtikas ķīmijas reakcijai, par kuru man nav ne mazākās nojausmas...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru