2012. gada 25. jūlijs
Šokolādes mafini ar kanēli
Gustavs kārtējo reizi vēlējās šokolādes mafinus. Pārmaiņas pēc izvēlējos recepti ar kanēli, ko atradu grāmatā "1 Mix, 100 Muffins". Gustavs šos mafinus slavēja jau pēc pirmā kumosa un teica, ka visas pārējās receptes neesot labas. Nu ko tu šokolādes mīļotājam padarīsi!
12 mafinu pagatavošanai bija nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
1 1/2 krūzes miltu,
1/2 krūzes nesaldināta kakao,
1 ēdamkarote cepamā pulvera,
1/2 tējkarotes kanēļa,
1/8 tējkarotes sāls,
1/2 krūze gaiši brūna cukura,
1 krūze pussaldo šokolādes gabaliņu,
2 lielas olas,
1 krūze piena,
6 karotes izkausēta un atdzesēta sviesta.
Pagatavošana
Lielā bļodā izsijā miltus, kakao, cepamo pulveri, kanēli un sāli. Pievieno cukuru un šokolādes gabaliņus. Citā bļodā sakuļ olu ar pienu un sviestu. Miltainās masas vidū ielej šķidro masu un uzmanīgi samaisa. Mīklu salej formiņās un cep iesildītā krāsnī 400F / 200C temperatūrā aptuveni 20 minūtes.
Puikām šie mafini ļoti garšoja. Man virskārta šķita par sausu, bet pārējā daļa bija patīkami baudāma. Cepšanas laikā visa virtuve smaržoja pēc šokolādes un kanēļa. Man bija beigušies pussaldie šokolādes gabaliņi, tādēļ izmantoju tumšās šokolādes gabaliņus. Manuprāt tas mafinu garšu tikai uzlaboja - tie bija mazāk saldi, vairāk šokolādīgi, un domāju, ka garšielas jebkurā gadījumā vairāk izceļas uz rūgtākas šokolādes fona.
Starp citu, mani fascinē brūnais cukurs - atšķirībā no smalkā cukura, kas vienkārši sabirst un paliek, kur bijis, krūzē ar karoti ielikts brūnais cukurs turpina neprognozējami kustēties kā tāds simtkājis! Būs man kādreiz tas jānofilmē un jums visiem jānodemonstrē.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru