2012. gada 30. jūnijs

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem



Šo recepti atradu grāmatā "Muffins & Bakes: A collection of over 100 essential recipes". Receptes ilustrācijā bija redzami šokolādes cepumi ar šokolādes gabaliņiem, bet, jau pārlasot recepti, bija skaidrs, ka cepumi nebūs brūni, jo no šokolādes gabaliņiem vien tādu rezultātu panākt nevar.

12 cepumu pagatavošanai bija nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

7 oz / 200 g sviesta + papildu sviests ietaukošanai,
7 oz / 200 g / 1 krūze smalka cukura,
1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta,
1 liela ola,
8 oz / 225 g / 1 1/2  krūzes miltu,
šķipsniņa sāls,
1 tējkarote sodas,
4 oz / 115 g / 2/3 krūzes baltās šokolādes gabaliņu,
4 oz / 115 g / 2/3 krūzes pussaldās šokolādes gabaliņu.

Pagatavošana

Izkausē sviestu un lielā bļodā sakuļ ar cukuru un vaniļas ekstraktu. Pakāpeniski pievieno olu un sakuļ. Maisījumā iesijā miltus, sāli un sodu un uzmanīgi samaisa. Iecilā abu veidu šokolādes gabaliņus. Ar deserta karoti mīklu sadala uz ar sviestu ieziesta cepamā papīra, atstājot pietiekoši lielas atstarpes, lai cepumi varētu izplesties. Cep iesildītā krāsnī 350F / 180C temperatūrā 10-12 minūtes.

Gatavojot cepumus, Gustavs mani iztraucēja un es kļūdas pēc sodas vietā mīklai pievienoju cepamo pulveri. Droši vien tādēļ cepumi izdevās daudz lielāki, nekā biju gaidījusi. Bet garšoja labi, lai gan protams, kā jau kārtīgi amerikāņu cepumi, tie bija ļoti saldi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru