2012. gada 29. maijs

"Snickerdoodle" vilcienkūka



Gustavam ļoti patīk vilcieni, tādēļ nolēmu izmēģināt ASV ražoto "Nordic Ware" pannu, kurā var izcept lokomotīvi un 8 vagonus. Likās ļoti daudzsološi, bet rezultāts pēc pāris izmēģinājumiem joprojām ir diezgan pašvaks un nefotogēnisks, tādēļ nofotogrāfēju tikai pašu pannu. Izmantoju "Snickerdoodle Train" recepti, kas bija pievienota pannai.

Vienai pannai bija nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

1 1/4 krūzes miltu,
1 krūze cukura,
1 tējkarote cepamā pulvera,
1/2 tējakrotes sodas,
1/2 tējkarotes sāls,
1/2 tējkarotes kanēļa,
1/2 krūzes sviesta,
1/2 krūzes skābā krējuma,
2 olas,
1 tējkarote vaniļas,
1/4 tējkarote mandeļu ekstrakta.

Pagatavošana

Ietauko pannu un izkaisa ar miltiem. Lielā bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli un kanēli. Citā bļodā samaisa izkausētu sviestu, skābo krējumu, olas, vaniļu un mandeļu ekstraktu. Sakuļ ar mikseri. Skābā krējuma masu pievieno miltainajai masai un atkal sakuļ. Mīklu ar karoti uzmanīgi iecilā pannas nodalījumos. Cep iesildītā krāsnī 325F temperatūrā 20-27 minūtes.

Garša ir interesanta, īpatnēja, bet ļoti salda. Neko tādu Latvijā nekad nebiju ēdusi! Pat nezinu, kā lai vārdu "snickerdoodle" iztulko. Bet diemžēl man pagaidām nav izdevies vilciena sastāvu no pannas izdabūt laukā puslīdz cienīgā izskatā. Varbūt, ja es pannas sagatavošanā izmantotu ASV populāro "PAM", kūka izdotos perfekta, bet man ir bail to lietot.

Gustavam gan nav iebildumu, ne pret vilciena garšu, ne arī izskatu. Viņš ik pa laikam prasa, lai cepu vēl, bet kādam tas ārprātīgais saldums ir jāapēd un es tādai kaloriju bumbai pagaidām neesmu gatava.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru