Tapiokas pudiņu aprakstīt gatavojos jau sen, bet vairākas reizes pēc kārtas kārdinājums bija tik liels, ka pirms ķeršanās pie lielās karotes aizmirsu gatavo saldēdienu nofotografēt. Pagatavošanai izmantoju recepti, ko atradu uz "Reese Instant Granulated Tapioca" paciņas.
Fotogrāfijā redzamajai porcijai bija nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes "Reese" granulētās tapiokas,
1/3 krūzes cukura,
1 sakulta ola,
3 krūzes piena,
1 tējkarote vaniļas.
Pagatavošana
Tapioku, cukuru, pienu un olu samaisa kopā vidēja izmēra pannā un ļauj 5 minūtes iestāvēties. Pēc tam uz vidējas uguns, bieži apmaisot, silda, kamēr maisījums sāk vārīties. Tad to noņem no uguns un iemaisa vaniļu. Pārlej citā traukā un liek atvēsināties ledusskapī uz 20 minūtēm. Šokolādes pudiņu gatavo pēc šīs pašas receptes, bet, kad maisījums ir tikko noņemts no plīts, izkausē tajā puskrūzi šokolādes gabaliņu.
Esmu jau vairākas reizes izmēģinājusi gan šī pudiņa vaniļas, gan arī šokolādes variantu. Mans vienīgais iebildums kārtējo reizi ir pret cukura daudzumu. Manuprāt to pavisam noteikti vajadzētu samazināt, jo īpaši, ja tiek izmantoti saldināti šokolādes gabaliņi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru